Pistaasipähkinä

Pistaasipähkinä on mantelipistaasipuussa kasvavan luumarjan vaaleanvihreä siemen, jota suojelee kaksi kuorta. Uloin, pehmeä kuori kätkee sisälleen kovan sisäkuoren, joka halkeaa kypsyessään ja paljastaa sisältään syötävän, vihreän pähkinän. Pistaasipähkinöitä myydään varsin paljon kuorellisina, sillä niiden kuoriminen nostaa pistaasipähkinöiden hintaa.

antioksidantteja täynnä

Pistaasipähkinät sisältävät muun muassa paljon antioksidantteja. Lisäksi ne sisältävät paljon luteiinia, joka edistää esimerkiksi silmien hyvinvointia. Muiden pähkinöiden tavoin myös pistaasipähkinät sisältävät runsaasti pehmeää rasvaa.

hyödynnä pähkinät ruuanlaitossa

tutustu muihin pähkinöihin ja ainesosiin:

Pähkinä tilanteeseen kuin tilanteeseen

Antioksidanttirikas marja

Erinomainen pähkinä leivontaan

Saksanpähkinä

Rouhean rapea päältä, pehmeä sisältä