Etusivu > Pekaanipähkinä
Pekaanipähkinä
Pekaanipähkinät ovat hedelmän kovakuorisen kodan sisällä kasvavia siemeniä. Pekaanipähkinän maku on pähkinöistä ainutlaatuisin – pyöreä, täyteläinen, makea ja rapea. Ulkonäöltään ja rakenteeltaan pähkinä muistuttaa lähintä sukulaistaan saksanpähkinää, mutta kuori on tasaisempi ja sileämpi.
Pekaanipähkinän ravintosisältö
Pekaanipähkinä sisältää:
- monityydyttymättömiä rasvahappoja
- E-vitamiinia
- Sinkkiä
- Beta-sitosteroli
Pekaanipähkinä on hyvin rasvapitoinen pähkinä, jonka rasvapitoisuudesta yli 60% on hyviä, monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka pienentävät veren kokonais- ja LDL-kolesterolipitoisuutta. Pekaanipähkinät ovat myös yksiä parhaimpia kasvikunnan E-vitamiinin lähteitä. E-vitamiini suojelee kehoa soluvaurioilta ja edistää ihon hyvinvointia.
E-vitamiinin lisäksi pekaanipähkinät sisältävät myös paljon muita vitamiineja ja hivenaineita, kuten sinkkiä. Pekaanipähkinässä on runsaasti sinkkiä, joka on tärkeä kehon aineenvaihdunnalle ja jonka sanotaan myös hoitavan ihoa, hiuksia ja kynsiä. Sinkki tukee myös normaalia immuunipuolustusta.
Uudet tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että pekaanipähkinän sisältämä kasvisteroidi beta-sitesteroli voi ehkäistä eturauhasen liikakasvua ja alentaa kolesterolia.
PEKAANIPÄHKINÄ ANYDAY-TUOTTEESSA
HYÖDYNNÄ PÄHKINÖITÄ ERILAISISSA RESEPTEISSÄ
Sana pekaani
PUHTIA ANTAVA PÄHKINÄJUOMA
KUULUISA PEKAANIPIIRAKKA
Pohjois-Amerikassa pekaanipähkinää käytetään paljon monissa ruoissa ja leivonnaisissa, tunnetuimpana niistä ehkä kuuluisa pekaanipiirakka. Parhaiten oikeuksiinsa pekaanipähkinä pääsee kuitenkin maustamattomana tai kevyesti paahdettuna.